Waar vervoer van A naar B vlot gaat

We verplaatsen ons allemaal voortdurend. We gaan naar werk, bij vrienden en familie op bezoek of wandelen een rondje in onze buurt om de hond uit te laten. Hoe we ons ook verplaatsen: het is fijn om zonder al te veel gedoe van A naar B te komen. Dat de doorstroming goed is, je niet ergens in de file staat om in in Rhenen te komen en je te laat bent bij je afspraak. Het is bovenal belangrijk dat verkeersituaties veilig zijn voor voetganger, fiets en auto.

►De VVD is een voorstander van de Randweg in Opheusden. Een goede ontsluiting is noodzakelijk om voldoende woningen te kunnen bouwen. De verkeersveiligheid voor (schoolgaande) jeugd in de kern Opheusden, maar ook bijvoorbeeld de Parallelweg en de

Tielsestraat is momenteel zwaar onvoldoende. De VVD Neder-betuwe is kritisch op de ontsluitingen die worden gemaakt, de veiligheid mag nooit in het geding komen. De VVD zal alles op alles zetten voor verkeersveilige dorpen, wijken en buurten.


►Verkeersveiligheid heeft onze prioriteit. We willen een maximum snelheid van 30 km/u in alle woonwijken. We richten onze straten en wijken, in het bijzonder in de buurt van scholen en sportclubs, veilig in. Dat doen we in samenwerking met politiediensten, ouders en

buurtbewoners.


►Om het veiligheidsniveau op de weg te verhogen willen wij meer inzet vanuit de Politie op snelheids- en alcohol/drugs controles in het verkeer.


►De VVD wil een rondweg in Ochten realiseren. Dan wordt de Waalbandijk echt gastvrij en kunnen we in Ochten oost ruimte maken voor nog meer woningen. In 2025 willen wij concrete plannen bespreken om tot een realisatie over te kunnen gaan.


►De VVD vindt dat de realisatie van een nieuwe brug bij Rhenen te lang duurt. Keer op keer zijn er problemen over de kosten. De VVD gaat hard maken voor een snelle aanpak. Onze inwoners hebben lang genoeg in de file gestaan.


►Het is niet altijd mogelijk dicht bij huis te parkeren. De VVD wil daarom een goede balans tussen groen en parkeerplekken. We realiseren de komende jaren waar mogelijk meer parkeerplekken.


►Bij nieuwbouw streven we naar voldoende parkeergelegenheden en realiseren we zoveel mogelijk opritten, om de parkeerdruk te verlichten.


►We stimuleren het gebruik van de (elektrische)fiets. Hierbij zijn veilige fietspaden van belang. De VVD wil meer vrij liggende fietspaden in onze gemeente, zoals bij de Broekdijk. Ook willen wij in de regio afspraken maken over het aanleggen van snelfietspaden.


►De gemeente communiceert tijdig en duidelijk naar inwoners over onderhoud aan wegen en wegafsluitingen. Daarbij geldt dat we onderhoud zoveel mogelijk in één keer proberen te doen